Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

BIDS - Kandidatprogram i utvecklingsstudier

Undervisningsspråk: Engelska

Kandidatprogrammet i Utvecklingsstudier (Bachelor Programme in Development Studies, BIDS) är ett tvärvetenskapligt program som ger grundläggande kunskap om utvecklingsländer.

Programmet kombinerar forskningstraditioner från fyra olika ämnen: sociologi, statsvetenskap, ekonomisk geografi och ekonomisk historia.

Vi tar emot runt 100 studenter varje år, både svenska och internationella, som läser 180 hp under tre års tid. Våra studenter har oftast ett starkt engagemang för internationella frågor och ser utbildningen som en förberedelse inför en karriär inom internationellt utvecklingssamarbete och fortsatta studier. 

Läs mer om programmet på vår engelska webbsida!

Utbildningsöversikt

Utbildningsplan

Läs om BIDS på LU's hemsida

Students

Kontaktuppgifter

Programkoordinator
Yahia Mahmoud

yahia [dot] mahmoud [at] keg [dot] lu [dot] se

Studievägledare för programövergripande frågor
bids [at] keg [dot] lu [dot] se