Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Tips på praktikplatser

Information om möjliga praktikplatser för dig som är student hos oss

Det händer att institutionen blir kontaktad av företag eller organisationer som vill att vi ska hjälpa till att sprida information om kommande praktikplatser bland våra studenter. Sådan information publiceras här.

Här finner ni information om organisationer och företag som erbjuder praktikplatser såväl inom Sverige som utanför. 

Globalportalen

Globalportalen är en hemsida som samlar fakta, nyheter och engagemang om globala frågor. I deras platsbank finns lediga jobb, praktikplatser och volontäruppdrag från svenska biståndsorganisationer. Just nu är det många som rekryterar praktikanter inför höstterminen. Om detta låter intressant hittar du mer information under "Läs mer här". 

Läs mer här

Svalorna Indien Bangladesh

Har du ett intresse och engagemang för miljö och klimat, kvinnors rättigheter, hållbar odling eller icke-diskriminering? Sök då till Svalornas praktikantprogram och ta chansen att arbeta praktiskt i fält för och med dem mest utsatta. 

Läs mer här

Svalorna Latinamerika

"Vi erbjuder både praktik på Svalorna Latinamerikas kansli i Stockholm och finansierade utlandspraktiker hos våra samarbetsorganisationer i Bolivia och Peru.

Är du intresserad av mänskliga rättigheter, utvecklingsfrågor och Latinamerika?  Nu söker Svalorna Latinamerika praktikanter till vårt kansli i Stockholm och till våra lokala samarbetsorganisationer i Bolivia och Peru. Svalorna Latinamerika arbetar för att minska fattigdom och undanröja dess orsaker. Vi samarbetar med lokala organisationer för mänskliga rättigheter och hållbar utveckling i Bolivia, Nicaragua och Peru. Tillsammans skapar vi möjligheter för kvinnor, barn och ungdomar att förbättra sina livsvillkor."

Läs mer här

Praktik på Oxford Research

Oxford Research är ett nordiskt konsultföretag med kontor i Bryssel, Helsingfors, Kristiansand, Köpenhamn, Riga och Stockholm, som arbetar mot både den nordiska och den europeiska marknaden.

De är specialister inom samhällsvetenskapliga analyser, utvärderingar och strategier med fokus på regional utveckling, näringslivsutveckling och välfärd.

Läs mer här

Praktik på Human Rights Watch

Human Rights Watch is an international human rights monitoring and advocacy organization known for its in-depth investigations, its incisive and timely reporting, its innovative and high-profile advocacy campaigns, and its success in changing the human rights-related policies and practices of influential governments and international institutions. HRW internships often offer direct exposure to the workings of an international human rights organisation, close supervision by HRW staff, interaction with other Stockholm based and international organisations and opportunities to attend lectures, trainings and special events relating to human rights. Students should check with their individual academic institutions for requirements.

Läs mer här

Praktik på Svenska FN-förbundets internationella praktikprogram

Varje år erbjuder vi internationell praktik för våra unga medlemmar. Som praktikant blir din uppgift att genomföra olika aktiviteter med fokus på ungas deltagande inom utvecklingsprogrammen i värdlandet. En viktig del av praktiken är informationsarbetet i Sverige, då praktikanterna sprider sina kunskaper och erfarenheter vidare till en svensk målgrupp via sociala medier, föreläsningar och workshops.

Läs mer här

Utlandspraktik med IM

IM ger varje år unga människor mellan 20-30 år möjligheten att åka på utlandspraktik för att lära sig om hur utvecklingssamarbete går till i praktiken.Du som praktikant kommer få ökad kunskap om och ett fördjupat engagemang för globala utvecklingsfrågor och internationellt utvecklingssamarbete. Du som praktikant kommer att göra din praktik hos en av IMs lokala partnerorganisationer varav många finns i landsbygdsområden, medan andra finns i större samhällen eller städer. Organisationerna ser väldigt olika ut och förutsättningarna är därmed också olika; ibland jobbar du mer självständigt ibland tillsammans med ett team, periodvis är det fokus på att observera och lära för att sedan kunna bidra och ta ansvar. Varje praktikant tilldelas en handledare som vägleder dig under praktiken. Arbetet kräver hög grad av självständighet och under din praktiktid får du arbetsuppgifter som varierar beroende på praktikplats, i första hand ges arbetsuppgifter från den partnerorganisation du gör praktik hos, men även från IM i Sverige.

Läs mer här

Praktik genom Regeringskansliet

Regeringskansliet tar emot många praktikanter varje år. Det berikar vår verksamhet samtidigt som det ger dig som praktiserar värdefull erfarenhet av statsförvaltningen.

Som praktikant får du en unik möjlighet till inblick i Regeringskansliets uppgifter och processer. Vanligtvis följer du en handläggare i arbetet, med allt vad det innebär, och du får sätta dig in i frågor av varierande karaktär och svårighetsgrad. För att praktisera hos oss ska du ha praktik som en del av din universitets- eller högskoleutbildning, alternativt att din institution godkänner praktiken. Du kan också vara inskriven vid Arbetsförmedlingen och via dem anvisas praktikplats i form av arbetsmarknadspolitisk åtgärd. Du behöver vara försäkrad under hela praktikperioden.  

Läs mer här