Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Boka lokal

Kontakta expeditionen [at] keg [dot] lu [dot] se (expeditionen[at]keg[dot]lu[dot]se) för att låna/hyra lokal i vårt bokningssystem, se mer information nedan.

Programstudenter, studenter på fristående kurser samt SPiL

Rio, Johannesburg, Flygeln och Världen lånas ut gratis för studierelaterad verksamhet, t.ex. filmvisningar, föreläsningar och mentorsmöten som arrangeras av och endast för våra program, fristående kurser och SPiL. Varje program/studentgrupp (som bokar lokaler kostnadsfritt) får maximalt boka lokal 3 gånger per månad. För mentorsmöten lånas även Utopia ut. Ingen förtäring får ske i salarna. Salarna lånas ut gratis till övriga typer av arrangemang om minst en anställd närvarar. Likaså lånas Sky High ut om en anställd närvarar. Lokalerna lånas generellt inte ut på helger eller helgdagar. Bokningar måste göras minst en vecka i förväg men gärna ännu tidigare.

Om salarna inte återställs, om larmet går eller om någon utrustning går sönder under utlåningen står studentgruppen som lånat lokalen för kostnaden. Ingen depositionsavgift tas ut, utan eventuella kostnader faktureras i efterhand. Det ingår ingen teknisk personal vid uthyrning av lokaler. Under kontorstid kan administrationen hjälpa till i mån av tid. Om den som hyr vill ha teknisk support tillkommer kostnad för det oavsett vem som bokar. Ingen utlåning sker mellan 18-06.

Ordningsregler och bokningsformulär

Vid bokning av lokal vid institutionen för kulturgeografi och ekonomisk geografi gäller följande regler:

  • Varje program/studentgrupp/förening (som bokar lokaler kostnadsfritt) får maximalt boka lokal 3 gånger per månad.
  • Ansvarig ska medtaga personligt LU-kort vid bokning om dörrar behöver låsas upp vid bokningstillfället.
  • Ansvarig säkerställer att ytterdörrar hålls stängda och inte ställs upp under bokningen.
  • Vid bokning av Sky High behöver en medarbetare från institutionen närvara. Den som bokar behöver själv hitta frivillig medarbetare.

Vid återlämnande av lokal ska:

  • Låsbara dörrar samt fönster stängda
  • Möbler vara återplacerade
  • Bord avtorkade om mat eller dryck ätits i lokalen
  • Eventuell disk ska vara diskad, torkad och undansatt
  • Projektor och belysning avstängd

Om reglerna inte följs kommer den som bokar debiteras för den tiden institutionen har fått lägga på att återställa lokalen.

Om inredning, utrustning eller material saboteras, förstörs eller försvinner under bokning måste den som bokat lokalen ersätta institutionen för deras kostnader för lagning eller nyinköp av ersättningsprodukt av motsvarande kvalitet som den skadade.

Om den som bokat lokalen missbrukar eller missköter den, kan bokaren fråntas möjlighet att boka lokal på institutionen.

För att boka lokalen behöver du fylla i vårt bokningsformulär/hyresavtal via en administratör i expeditionen på KEG (klicka här för att se gällande öppettider).

Tillgång med LU-kortet

När hyresavtalet är underskrivet kommer du att få tillgång till lokalen med ditt LU-kort. Observera att det är den person som står som ansvarig på hyresavtalet som får tillgång till salen. Meddela expeditionen ifall det är någon annan student som ska ha tillgång till lokalen med sitt LU-kort.

För att kortet ska fungera behöver det uppdateras samma dag vid någon av institutionens entréer (en liten silverfärgad box innanför dörrarna). Håll upp kortet tills läsaren lyser grön.

Internuthyrning

Studentföreningar erkända av Akademiska Föreningen samt övriga organisationer inom LU får hyra Öresund, Gotland, Flygeln och Världen enligt LUs interna priser. Det ingår ingen teknisk personal vid uthyrning av lokaler. Om den som hyr vill ha teknisk support tillkommer kostnad för det oavsett vem som bokar. Ingen utlåning sker mellan 18-06. Ingen förtäring får ske i salarna.

Externuthyrning

Öresund, Gotland, Flygeln och Världen kan hyras ut till övriga föreningar och grupper i mån av möjlighet och debiteras enligt de externa priserna. Schemaläggning av undervisning och övriga institutionsarrangemang måste först vara genomförd. Det ingår ingen teknisk personal vid uthyrning av lokaler. Om den som hyr vill ha teknisk support tillkommer kostnad för det oavsett vem som bokar. Ingen utlåning sker mellan 18-06. Ingen förtäring får ske i salarna.

Prislista - Intern och extern uthyrning