Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Bibliotek

Kurslitteratur och studieplats

Institutionens bibliotek finns på Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek, Allhelgona kyrkogata 12 A. Här hittar du kurslitteratur, både referensexemplar, och böcker som du kan låna hem.

Bibliotek

Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek (Sambib) är vårt bibliotek. Fakultetens institutioner har samlat sin biblioteksservice på Sambib. Biblioteket omfattar en ansenlig mängd facklitteratur, såväl böcker, tidskrifter som svensk och utländsk statistik. Här finns också ett antal studieplatser. Daniella Nilsson är institutionens bibliotekarie som finns till hand för institutionens studenter.

På biblioteket finns dels datorer för sökning i katalogen (ingen inloggning), dels datorer med Office-paketet och ArcGIS samt utskriftsmöjlighet. För att använda de fullt utrustade datorerna måste du ha ett studentkonto för att kunna logga in. På biblioteket finns läsesalsplatser samt fyra bokningsbara grupprum, vilka kan bokas här.

Bibliotekets resurser

För att hjälpa dig navigera och söka i resurser som är relevanta för våra ämnen finns bibliotekarierna som stöd.  Biblioteket kan hjälpa dig som har lässvårigheter att få tillgång till talböcker. Alla studenter vid LU har möjlighet att ladda ner rättstavnings- och talsyntesprogram gratis. För mer info se här

För mer information om bibliotekets resurser besök bibliotekets hemsida

Datorsal och utskrifter

Institutionens datorsal ligger på plan 2 i Geocentrum I (rum 212). Det är institutionens GIS-studenter som har tillgång till datorsalen, övriga studenter hänvisas till bibliotekens datorer där du också kan scanna och skriva ut.