Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Bibliotek

Kurslitteratur och studieplats
Institutionens bibliotek finns på Social- och beteendevetenskapliga biblioteket, Allhelgona kyrkogata 14, hus J. Här hittar du kurslitteratur, både referensexemplar, och böcker som du kan låna hem.

Bibliotek

Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek (Sambib) är vårt bibliotek. Fakultetens institutioner har samlat sin biblioteksservice på Sambib.Biblioteket omfattar en ansenlig mängd facklitteratur, såväl böcker, tidskrifter som svensk och utländsk statistik. Här finns också ett antal studieplatser. Ellen Fall är institutionens bibliotekarie som finns till hand för institutionens studenter.

På biblioteket finns dels datorer för sökning i katalogen (ingen inloggning), dels datorer med Office-paketet och ArcGIS samt utskriftsmöjlighet. För att använda de fullt utrustade datorerna måste du ha ett StiL-konto för att kunna logga in. På biblioteket finns läsesalsplatser samt två bokningsbara grupprum.

Bibliotekets resurser

För att hjälpa dig navigera och söka i resurser som är relevanta för våra ämnen finns ämnesguiden som stöd.  Biblioteket kan hjälpa dig som har lässvårigheter att få tillgång till talböcker. Alla studenter vid LU har möjlighet att ladda ner rättstavnings- och talsyntesprogram gratis. För mer info se här

För att nå bibliotekets elektroniska resurser hemifrån loggar du in med ditt STiL-konto på www.lu.se/vpn

Datorsal och utskrifter

Institutionens datorsal ligger på plan 2 i Geocentrum I (rum 212). Det är institutionens GIS-studenter som har tillgång till datorsalen, övriga studenter hänvisas till bibliotekens datorer där du också kan scanna och skriva ut.

Sidansvarig:

Institutionen för kulturgeografi och ekonomisk geografi
samt humanekologiska avdelningen

Adress: Sölvegatan 10,
223 62 Lund
Telefon: 046-222 17 59

Samhällsvetenskapliga fakulteten