Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Utbyte och utlandsstudier

Utbytesstudier

Som student vid Samhällsvetenskapliga fakulteten har du stora valmöjligheter om du är intresserad av utbytesstudier vid något av våra partneruniversitet - vi har avtal med partneruniversitet över hela världen! Du söker utbytesstudier långt i förväg, ibland 1 till 1,5 år innan du vill påbörja dina studier, så det gäller att börja processen i tid. Tänk på att kontrollera när det passar att åka inom din utbildning. Som utbytesstudent betalar du ingen studieavgift till värduniversitetet. Du söker platser i konkurrens med andra studenter vid samhällsvetenskapliga fakulteten.

Avtal och universitet

Det finns tre olika typer av avtal som påverkar vilka universitet du kan söka till:

  • universitetsgemensamma avtal (University-wide agreements) som Samhällsvetenskapliga fakulteten har fått platser på, där du kan läsa det mesta, förutsatt att du kan ta med det i din utbildning
  • fakultetsgemensamma avtal (Faculty-wide agreements) där du läser inom området samhällsvetenskap
  • institutionsavtal (Department agreements) som är ämnesspecifika och öppet för studenter inom det ämnesområdet.

Utlysning av platser

Internationella kontoret vid Samhällsvetenskapliga fakulteten utlyser utbytesstudier för nästkommande år vid följande tider under året:

  • Under höstterminen: 1 november – 20 november
  • Under vårterminen: 1 februari - 20 februari

Inför varje utlysning håller Internationella kontoret informationsmöten. På Samhällsvetenskapliga fakultetens webbsida kan du läsa allt som har med utbytesstudier att göra, du kan se en lista över vilka universitet vi har avtal med och kan erbjuda utbytesplatser på, och du kan läsa om varje steg i utbytesprocessen. Du hittar dessutom besökstider och kontaktuppgifter till Internationella kontoret här.

https://www.sam.lu.se/utbildning/studera-utomlands/sok-utbytesstudier

University of California

University of California söks i en separat ansökan med deadline 1 november varje år.

Läs mer

Tillgodoräkna dina studier utomlands

När du söker kurser utomlands är det viktigt att tänka på att du söker tillräckligt med poäng för att det ska anses vara heltidsstudier enligt Lunds universitet. Du behöver också tänka på att kurserna ämnesmässigt ska kunna tillgodoräknas inom din utbildning. Som student på KEG måste du få dina kurser godkända av din programansvarige innan ditt utbyte.

För alla frågor om utbytesstudier, kontakta Samhällsvetenskapliga fakulteten: outgoing [at] sam [dot] lu [dot] se 

Erasmus