Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Försäkring

Läs mer om vad som gäller för dig

Som student är du automatiskt skadeförsäkrad under skoltiden.

Studenter vid Lunds universitet

Läs om försäkring för dig som är bedriver studier vid Lunds universitet och vilka villkor som gäller.

Utresande studenter

Du som antas till utbytesstudier vid något av Lunds universitets partneruniversitet omfattas av Kammarkollegiets försäkring Student UT.

STUDENT UT - Mer information

STUDENT UT - Försäkringsvillkor

Försäkringsinformation på Lunds universitets centrala hemsida

Studier inom Europa

Du som ska åka på utbyte till ett nordiskt eller europeiskt universitet, alltså inom EU, omfattas av Kammarkollegiets Student-UT-försäkring men ska ha med dig det europeiska sjukförsäkringskortet. Kortet beställer du på Försäkringskassans webbsida. Där hittar du även vilka försäkringsregler som gäller i värdlandet. Beställ EU-kort.

Studier utom Europa

Du som ska åka till ett utomeuropeiskt universitet behöver Kammarkollegiets försäkringskort. Försäkringskortet får du av din internationella koordinator. Din internationella kooridnator behöver följande information för att utfärda kortet:

namn, personnummer, avresedatum, hemresedatum sam kontakuppgift till närmast anhörig. 

Notera! Vid vissa universitet måste du ta värduniversitetets egen försäkring trots att du omfattas av Student-UT. Detta gäller till exempel vid vissa universitet i Nordamerika.

Goda råd vid utlandsstudier

Försäkring vid MFS

Vid MFS tecknar LU en individuell försäkring för dig och gäller i längst 10 veckor. Vill du stanna längre får du själv teckna en egen försäkring och institutionen behöver en kopia på att en sådan försäkring i så fall är tecknad.

Din MFS-kooridnator behöver följande information för att teckna försäkringen: namn, personnummer, avresedatum, hemresedatum sam kontakuppgift till närmast anhörig. Det tar ett tag att teckna försäkringen. Kontakta därför din MFS-kooridnator i god tid innan avresa.

Kontaktuppgifter

Studentförsäkringsansvarig
Isabelle Jönsson
isabelle [dot] jonsson [at] er [dot] lu [dot] se
Telefon: 046-222 01 10