Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Jordbrukets strukturomvandling i Vietnam

Forskningsprojekt inom Samhällsgeografi

Projekttitel: Jordbrukets strukturomvandling i Vietnam. En longitudinellstudie av jordbruks- och inkomstdiversifiering, bland risbönder i Mekongs och Röda flodens deltan.

Kontaktperson: Magnus Jirström

Forskare på projektet:

Beskrivning

Projektet, som pågått sedan 1997, fokuserar på strukturella förändringar i regionens jordbrukssystem med en speciell inriktning på diversifieringsprocesser och däribland den växande betydelsen av utomgårdsinkomster, inom risjordbruket i de dominerande risodlingsområdena i Vietnam – Röda Flodens Delta och Mekongdeltat. Inom ramen för detta projekt har vi ett aktivt samarbete med forskare vid vietnamesiska forskningsinstitut – framförallt CLRRI: Cuu Long Rice Research Institute i Can Tho och ESDRI: Environment and Sustainable Development Research Institute i Hanoit. Projektet drivs i nära samarbete med Statistiska institutionen vid LU.