Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ny som student? Välkommen!

Här finns viktig information och tips till dig som är ny student hos oss gällande registrering i Studentportalen, kursportalen Canvas, scheman och introduktionsmöten!

Glada studenter VT 2018

Varmt välkommen till Institutionen för kulturgeografi!

 

Som ny student finns det mycket att tänka på. Här finns en snabb checklista:

1. Har du fått ditt studentkonto?

Ditt studentkonto med ID och lösenord skickas ut till dig via mail från Lunds Universitet centralt i samband med att du har blivit antagen till studier vid Lunds universitet och efter att det andra antagningsbeskedet har skickats ut. Studentkontot måste aktiveras via https://passport.lu.se. Om du inte har fått någon information om ditt studentkonto, hur du aktiverar ditt studentkonto eller har problem med att logga in på vår kursportal Canvas, vänligen kontakta LU Servicedesk: 046-222 90 00 eller servicedesk [at] lu [dot] se.

Läs mer om studentkontot här

2. Har du registrerat dig på kursen via Studentportalen?

Vår institution tillämpar webbregistrering via Studentportalen. Webbregistreringen är öppen en vecka innan kursstart och stänger 3 september. Det innebär att du som student ansvarar för att kursregistrera dig på Studentportalen senast vid samma dag som kursen startar. Det är mycket viktigt att du webbregistrerar dig för att inte förlora din plats till en väntande reserv. Om du istället vill avsäga dig din plats, gör du detta via www.antagning.se.

3. Har du loggat in på kursportalen Canvas?

På vår kursportal Canvas läggs alla kursdokument (schema, kursplan, litteraturlista, gruppindelningar, uppgifter etc) och information upp. Det är även där som kursansvariga och lärare förmedlar information till studenterna samt en del inlämning av uppgifter sker. Du loggar in på kursportalen med ditt studentkonto.

4. Vet du när kursintroduktionen är?

Kursintroduktionen för vardera ny kurs har obligatorisk närvaro. Det är därför viktigt att du läser i den senast uppdaterade versionen av kursens schema gällande var och när din kursintroduktion hålls. Det senast uppdaterade schemat hittar du alltid på kurssidan på Canvas. Vi publicerar även scheman och information om introduktionsmöten inför terminsstart på vår hemsida, men då schemat kan ha uppdaterats sedan publiceringen är det viktigt att du tar del av den senast uppdaterade versionen av schemat som finns upplagt på Canvas. Om du av någon anledning inte kan närvara på kursintroduktionen, vänligen kontakta den som är kursansvarig.

5. Klicka här för att komma till fler tips för dig som är ny student vid Lunds Universitet!

 

Än en gång, alla studenter är varmt välkomna till höstterminen 2020!