Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

GIS

Geografiska informationssystem

Studenter som har GIS i sin utbildning har fått jobb som bl.a. samhällsplanerare, konsulter, GIS-analytiker, forskare, lärare, analytiker inom underrättelsetjänsten, polis och försvarsmakten samt expert, utredare eller chef inom privat och offentlig sektor. GIS är ett eget utbildningsområde som också med fördel kan komplettera andra ämnen.

Analysera geografiska problem

Genom GIS tränas studenter att analysera geografiska problem, vilka kan omsättas i praktiken och visualiseras genom kartor, text och grafer på webben och i tryckta referenser. GIS kan med fördel användas som vetenskaplig metod och stöd och praktisk omsättning av teori.  GIS i utbildningen ger en specialiserad kompetens och konkurrensfördel på arbetsmarknaden.

Vi erbjuder

OBS! Vår institution administrerar bara GIS-kurser för samhällsvetare. Om du är intresserad i GIS-kurser för naturvetare, vänligen kontakta Institutionen för naturgeografi och ekosystemvetenskap.

Frågor

Om du har frågor om GIS, kontakta studievagledare [at] keg [dot] lu [dot] se