Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

SI-mentorer

Vi erbjuder dig som läser grundkursen i samhällsgeografi eller humanekologi att delta i vår respektive SI-mentorsverksamhet. Om du läser på BIDS-programmet finns det också en SI-mentorsverksamhet för dig med samma mål och syfte.

När man är ny på universitetet

SI-mentorsverksamhetens avsikt är att hjälpa dig med kursinnehåll och studieteknik; alltifrån att diskutera begrepp till hur man skriver en hemuppgift eller pluggar till en tentamen.  Verksamheten är därför ett komplement till dina ordinarie studier. Det är en ”mentor”, alltså en lite mer erfaren student som tidigare har läst kursen, som leder mentorsträffarna. Mentorn är alltså ingen lärare. Tid och plats för dessa träffar kommer i god tid att meddelas på kurssidan.

Frivilliga mentorsträffar

Mentorsträffarna är friviliga, informella och tar plats i en avslappnad miljö där ”dumma frågor” inte finns. Dessutom är det ni själva som bestämmer över innehållet. Genom att regelbundet delta i dessa träffar ökar dina chanser till att klara kursen och få högre betyg. Dessutom träffar du kurskamrater samt lär dig studieteknik, samarbete i grupp och tänka kritiskt.

Det finns inget krav eller gränser – alla är varmt välkomna!

 

 

Mentors

Vill du bli mentor?

Vill du veta mer eller är du intresserad av att bli mentor, tveka inte att kontakta din studievägledare.