Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Praktik

För dig som är student inom ett av våra utbildningsprogram ges ofta möjligheten att göra praktik, exv. under sista eller näst sista terminen. Det övergripande syftet med en praktik är att du som student skall få tillfälle att använda dina teoretiska kunskaper som du tillgodogjort dig från dina studier genom att prova på mer handfasta och konkreta arbetsuppgifter, dvs omsätta teorin till praktik.

Möjlighet att göra praktik, inom ramen för en praktikkurs, ges på pol.kand-programmet, kandidatprogrammets i utvecklingsstudier (BIDS), samhällsplanerarprogrammet samt masterprogrammen i samhällsgeografi (HUGE), humanekologi (CPS) och LUMID. Praktikkurserna varierar i längd och de olika programmen har olika rutiner för praktikavtal, examinationsuppgifter m.m. För mer specifik information om respektive program se respektive programs programinformation på Canvas eller hemsidan, alternativt kontakta studievägledaren eller programkoordinatorn för information.

Nedanstående information är gemensam för alla praktikkurser.

  • Du behöver själv hitta en relevant praktikplats
  • Praktikplats behöver godkännas av programmet innan kursstart
  • Skriftlig överenskommelse mellan praktikplats, dig och institutionen behöver upprättas innan kursstart
  • Praktikperioden ska sträcka sig under hela kursen
  • Examinationsuppgifter ska lämnas in till kursens examinator under praktikperioden.

Att söka praktik

Som student hos oss söker du en praktikplats på samma sätt som du skulle söka ett vanligt jobb, dvs. genom att skicka in CV och personligt brev. Praktikplatser annonseras inte alltid ut av företagen eller organisationerna, så det är inte fel att kontakta den verksamhet du vill praktisera hos och fråga om möjlighet till praktikplats. Kom ihåg att berätta vilken utbildning du läser, samt vad du tack vare din kunskap tror att du kan bidra med hos verksamheten. 

Information från Samhällsvetenskapliga fakulteten:

Att skriva personligt brev

Att skriva CV

Att skriva en ansökan

Arbetsmarknad