Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

AFRINT

Forskningsprojekt inom Samhällsgeografi

Projekttitel: AFRINT I, AFRINT II, AFRINT III och AFRINT VI/Papaya

Period: 2002-

Kontaktperson: Agnes Andersson Djurfeldt (AFRINT III)

Forskare på projektet: Projektet genomförs av forskningsgrupper i respektive länder och koordineras av forskare vid Lunds universitet.

Deltagare vid institution:

Beskrivning

AFRINT som har pågått sedan 2002 är ett tvärvetenskapligt, jämförande projekt som från början undersökte möjligheterna för intensifiering inom jordbruket i nio länder i Afrika söder om Sahara. Projektet utgick från den Gröna Revolutionen i Asien och jämförde med Afrika. Afrint har utvecklats till ett forskningsprogram baserat i Lund med mer än 25 forskare i nio afrikanska länder som medlemmar. Forskarna ser på betingelserna för tillväxt i jordbruket, för fattigdomsreduktion, för kvinnligt deltagande och på förhållandet mellan stad och land. Tillsammans har gruppen utvecklat en databas som är fritt tillgänglig och som innehåller två surveyvågor för åtta länder. En tredje surveyvåg håller på att genomföras och kommer att göra det möjligt att bättre förstå villkoren för småjordbrukens utveckling i Afrika. 

Läs mer på vår engelska websida

Sidansvarig:

AFRINT

AFRINT

Institutionen för kulturgeografi och ekonomisk geografi
samt humanekologiska avdelningen

Adress: Sölvegatan 10,
223 62 Lund
Telefon: 046-222 17 59

Samhällsvetenskapliga fakulteten