Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Utvecklingsstudier

Internationellt bistånd

Studenter som läser utvecklingsstudier ges flera yrkesmöjligheter. En särskild inriktning är arbete i internationella organisationer och biståndsorganisationer mot internationell tjänst, upplysnings- och undervisningsverksamhet. Utvecklingsstudier är ett tvärvetenskapligt utbildningsområde som hämtar kunskap och lärarkraft från flera samhällsvetenskapliga discipliner.

Fördjupade kunskaper om utveckling

Det huvudsakliga syftet med ämnet är att i ett mångvetenskapligt perspektiv förmedla och fördjupa kunskaper om förhållanden och utveckling i utvecklingsländer. Ämnet kan med fördel kombineras med andra samhällsvetenskapliga ämnen där studierna inriktas mot utvecklingsfrågor i globalt perspektiv.

Vi erbjuder

Frågor

Om du har frågor om utvecklingsstudier på kandidatnivå, kontakta bids [at] keg [dot] lu [dot] se

Om du har frågor om utvecklingsstudier på masternivå, kontakta lumid [at] keg [dot] lu [dot] se

Om du har frågor om fristående kurser i samhällsgeografi eller GIS med inriktning utvecklingsstudier, kontakta studievagledare [at] keg [dot] lu [dot] se