Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

GIS

Geografiska informationssystem
Studenter som har GIS i sin utbildning har fått jobb som bl.a. samhällsplanerare, konsulter, GIS-analytiker, forskare, lärare, analytiker inom underrättelsetjänsten, polis och försvarsmakten samt expert, utredare eller chef inom privat och offentlig sektor. GIS är ett eget utbildningsområde som också med fördel kan komplettera andra ämnen.

Analysera geografiska problem

Genom GIS tränas studenter att analysera geografiska problem, vilka kan omsättas i praktiken och visualiseras genom kartor, text och grafer på webben och i tryckta referenser. GIS kan med fördel användas som vetenskaplig metod och stöd och praktisk omsättning av teori.  GIS i utbildningen ger en specialiserad kompetens och konkurrensfördel på arbetsmarknaden.

Vi erbjuder

OBS! Vår institution administrerar bara GIS-kurser för samhällsvetare. Om du är intresserad i GIS-kurser för naturvetare, vänligen kontakta Institutionen för naturgeografi och ekosystemvetenskap.

Sidansvarig:

Frågor

Om du har frågor om GIS, kontakta studievagledare [at] keg [dot] lu [dot] se

Institutionen för kulturgeografi och ekonomisk geografi
samt humanekologiska avdelningen

Adress: Sölvegatan 10,
223 62 Lund
Telefon: 046-222 17 59

Samhällsvetenskapliga fakulteten