Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Hans Antonson

Presentation

Min forskning kretsar kring landskap. Enligt Svensk lag, är landskapet en miljö- och markanvändningsfråga. En av Sveriges främsta institutioner för landskapsforskning är Institutionen för kulturgeografi och ekonomisk geografi vid Lunds universitet. Forskning om landskapet har genomförts där i mer än sju decennier. Landskap erhåller betydligt mer uppmärksamhet i dag än för bara fem år sedan. 

Min forskning omfattar fyra områden:

  1. Historiskt innehåll och kulturarv. T.ex. hur man rekonstruerar historiska landskap för att förstå de förändringar som har ägt rum fram till i dag.
  2. Landskapsplanering. T.ex. hur landskapet behandlas i daglig praktik, t.ex. i miljökonsekvensbeskrivningar eller hur kommunerna arbetar med klimatförändringar.
  3. Upplevelser av landskap. T.ex. hur människor påverkas av olika landskapstyper, och dess bäring trafiksäkerhet, dvs. på deras körförmåga.
  4. Verktyg för landskapsplanering och bedömning av intrång. T.ex. en modell för hur man kan arbeta med olika landskapskaraktärer samt att beskriva landskapsförändring genom att jämföra äldre avbildningar (konst och fotografi) med dagens landskap.

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Senaste
Alla

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Human Geography
E-post: hans [dot] antonson [at] keg [dot] lu [dot] se

Institutionen för kulturgeografi och ekonomisk geografi
samt humanekologiska avdelningen

Adress: Sölvegatan 10,
223 62 Lund
Telefon: 046-222 17 59

Samhällsvetenskapliga fakulteten