Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Forskningsinfrastruktur och komplexa geografier

Byggandet av komponenter, förmågor och samarbeten för ESS

Projekttitel: Forskningsinfrastruktur och komplexa geografier: Byggandet av komponenter, förmågor och samarbeten för ESS

Period: 2017-2018

Kontaktperson: Josephine Rekers

Beskrivning

European Spallation Source (ESS), som för närvarande är under uppbyggnad i Lund, är en av de största investeringarna i vetenskaplig infrastruktur i Europa och beräknas kosta €1.8 miljarder. 17 länder deltar i finansieringen av denna anläggning och komponenter kommer att byggas i samarbete med laboratorier runt om i Europa, innan de installeras i Lund 2019. För att hantera 400 sådana samarbeten är det nödvändigt att utveckla mekanismer som kan skapa förtroende. Projektet har en komparativ studiedesign och metodiken är huvudsakligen kvalitativ.