Geografiska perspektiv i utbildning av lärare i samhällskunskap

Författare:
  • David Örbring
Publiceringsår: 2014
Språk: Svenska
Sidor: 41-52
Publikation/Tidskrift/Serie: Nordidactica
Volym: 2014
Nummer: 1
Dokumenttyp: Artikel i tidskrift
Förlag: CSD Karlstad

Abstract english

Teachers in Social Studies can benefit from geographical perspectives in their teaching of Social Studies in elementary and high school. The aim is to connect geographical perspectives to various social processes and to integrate it in teaching of Social Studies. But how can the relevance of geographical perspectives in an education for teachers in Social Studies be motivated and to what benefits can it be internalized? I will try to answer that question in this article. This relevance is mainly, with basis in a literature study, focused on democracy, sustainable development and digital literacy. It is also relevant by giving teachers a broader teaching skill and thus they are able to help pupils achieve higher-order skills.

• Educational Sciences
  • GEOGRAPHY EDUCATION