Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kulturgeograf vid Lunds Universitet bidrar med kartor till hyllad bok

”I DN-journalisten Lasse Wierups hyllade bok ”Gangsterparadiset” finns ett antal kartor som förklarar mer än åratal av nyhetsrapportering om gängbrottsligheten. Det är kulturgeografen Nicklas Guldåker vid Lunds universitet som har gjort en socioekonomisk kartläggning av tre utanförskapsområden utifrån barntäthet och livsvillkor. Resultatet visar i korthet att allt hänger ihop: ju fler barn och ju mer utsatta livsvillkoren är på en viss plats, desto större problem finns det med kriminella grupperingar och öppen narkotikahandel.”

 (Källa: Anna Dahlberg, Politisk redaktör vid Expressen. Artikel publicerad: 2020-12-12-  https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/kan-stora-barnkullar-forklara-gangvaldet/)