Ny som student? Välkommen!

Här finns viktig information och tips till dig som är ny student hos oss gällande registrering i Studentportalen, kursportalen Live@Lund, scheman och introduktionsmöten!

Glada studenter VT 2018

Varmt välkommen till Institutionen för kulturgeografi!

Som ny student finns det mycket att tänka på. Här finns en snabb checklista:

1. Har du registrerat dig på kursen via Studentportalen?

Vår institution tillämpar webbregistrering. Det innebär att du som student ansvarar för att kursregistrera dig på Studentportalen senast vid kursstart, då webbregistreringen stänger den 15 januari. Det är mycket viktigt att du webbregistrerar dig för att inte förlora din plats till en väntande reserv. Om du istället vill avsäga dig din plats, gör du detta via www.antagning.se.

2. Har du fått ditt studentkonto?

Ditt studentkonto med ID och lösenord skickas ut till dig via mail från Lunds Universitet centralt i samband med att du får ditt antagningsbesked. Om du inte har fått någon information om ditt studentkonto eller har problem med att logga in på vår kursportal Live@Lund, vänligen kontakta LU Servicedesk: 046-222 90 00 eller servicedesk [at] lu [dot] se.

3. Har du loggat in på kursportalen Live@Lund?

På vår kursportal Live@Lund läggs alla kursdokument (schema, kursplan, litteraturlista, gruppindelningar, uppgifter etc) och information upp. Det är även där som kursansvariga och lärare förmedlar information till studenterna samt en del inlämning av uppgifter sker. Du loggar in på kursportalen med ditt studentkonto.

4. Vet du när kursintroduktionen är?

Kursintroduktionen för vardera ny kurs har obligatorisk närvaro. Det är därför viktigt att du läser i den senast uppdaterade versionen av kursens schema gällande var och när din kursintroduktion hålls. Det senast uppdaterade schemat hittar du alltid på kurssidan på Live@Lund. Vi publicerar även scheman inför terminsstart på vår hemsida, men då schemat kan ha uppdaterats sedan publiceringen är det viktigt att du tar del av den senast uppdaterade versionen av schemat som finns upplagt på Live@Lund. Om du av någon anledning inte kan närvara på kursintroduktionen, vänligen kontakta den som är kursansvarig.

5. Klicka här för att komma till fler tips för dig som är ny student vid Lunds Universitet!

Än en gång, alla studenter är varmt välkomna till vårterminen 2018!

2018-01-23
Ansök till eventvärd på SAMarbete 2018!
2018-01-08
Ny som student? Välkommen!
2017-12-12
Doktorandseminarie av Johan Miörner