Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ta chansen – åk på utbytesstudier nästa år!

Som student vid Samhällsvetenskapliga fakulteten har du chansen att söka dig ut i världen under din studietid. Utlandsstudier ger kunskap, vänner och minnen för livet och värdefulla erfarenheter som är till stora nytta när du efter din utbildning ska ut på arbetsmarknaden. Vi öppnar Ansökningsperioden för ansökningar till nästa år ht 18/vt19 den 1 november och stänger den 25 november.

Att studera utomlands via ett utbytesprogram innebär att du förlägger en termin av din utbildning vid något av våra partneruniversitet. Som utbytesstudent är undervisningen avgiftsfri och studiemedelsberättigad och studierna utomlands tillgodoräknas i din examen.

Vem kan söka?
Alla som studerar på ett program eller läser fristående kurser vid Samhällsvetenskapliga fakulteten kan söka till vårt utbytesprogram. Du måste vara aktiv student vid fakulteten vid ansökningstillfället och ha klarat av 30 högskolepoäng. Vid utresa ska du ha läst minst ett år vid Lunds universitet.

Hur söker man?
Du ansöker om en plats i Samhällsvetenskapliga fakultetens utbytesprogram via webben. Ansökan omfattar ett ansökningsbrev, ett CV och en studieplan över de kurser du vill läsa. Du kan söka till 10 universitet, men du kan bara erbjudas en plats.

När söker man?
Ansökan är öppen 1-25 november för utbytesstudier ht 18 eller vt 19.
Resterande platser utlyses därefter under perioden 1-25 februari.

Informationsmöte om utbytesstudier och hur man söker:
Datum: 2 november kl. 16
Plats: Edens hörsal Paradisgatan 5H. Lund

På hemsidan kan du läsa mer om utbytesstudier och hur man ansöker: http://www.sam.lu.se/utbildning/studera-utomlands/sok-utbytesstudier

Vilka universitet som man kan söka till kan du se när ansökan öppnar den 1 november http://www.sam.lu.se/utbildning/studera-utomlands/sa-soker-du-utbytesstudier/ansokan

Frågor?

Kontakta Internationella Kontoret så berättar vi mer:

Email: outgoing [at] sam [dot] lu [dot] se (outgoing[at]sam[dot]lu[dot]se)

Mottagningstider: tisdagar 10-12, onsdagar 13-15, torsdagar 9-11

Gamla Kirurgen, Sandgatan 3, vån 2

 

Utbytesstudier vid University of California - separat ansökan

OBS: University of California har en egen ansökan som hanteras av UC Study Center vid Lunds Universitetet.

Ansökan är öppen 15 oktober - 1 november 2017.

Läs mer på Lunds universitets centrala hemsida.