Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Minor Field Studies - Utlysning för studenter hösten 2016

MFS

Sida’s Minor Field Studies-program ger dig möjligheten att redan under studietiden skaffa dig värdefull internationell erfarenhet, interkulturell förståelse, spetsade språkkunskaper och ämneskompetens som är meriterande för din kommande karriär! Så passa på att göra en fältstudie under 8-10 veckor i ett utvecklingsland och skriv en uppsats som kommer att göra skillnad!

Tidigare stipendiater har rest till Nicaragua och studerat hur man på kommunalnivå har hanterat transitionen till  en  mer  hållbar  energiförsörjning; till  Namibia  och  undersökt lokala orsaker och effekter av desertifiering; till Bogotá, Colombia för att försöka förstå skillnader i fattigas och rikas politiska kunskaper och intressen; till Sierra Leone för att ta reda på hur spridningen av nya rissorter har påverkat kvinnliga bönder; till Shanghai, Kina och intervjuat studenter om deras internetvanor; och till Ache, Indonesien för att dokumentera kvinnors erfarenheter som hushållsöverhuvuden och familjeförsörjare under konfliktåren. VAD VILL DU STUDERA?

Läs mer om utlysningen och hur du ansöker här!

Exempel på tidigare godkända MFS-ansökningar:

Post-genocide gender roles in Rwanda

Dismantling Patriarchy